Előfizetői tartalom

Beüt a háború hatása: úgy tűnik, a kormány lefelezi növekedési prognózisát

MTI
|
Portfolio
A háború miatti szankciók negatív hatásokat fejtenek ki mind az európai, mind pedig a magyar gazdaságra, a tavalyi, több mint 7 százalékos gyarapodás után az idén is 3-4 százalékkal bővülhet a hazai GDP - mondta Varga Mihály a Figyelő hetilapban csütörtökön megjelent interjúban. Pár hónap alatt tehát lefeleződött a kormány idei évi növekedési előrejelzése.

A parlament eredetileg 5,2%-os GDP-növekedéssel fogadta el tavaly nyáron a 2022-es költségvetést. Tavaly év végére viszont javította prognózisát, 5,9%-ra tekintettel a vártnál jobb makrogazdasági folyamatokra. A háború, a szankciók és annak következményei azonban a magyar gazdaságot sem hagyják kerülik el. Varga Mihály pénzügyminiszter egy múlt heti interjúban már jelezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés