Előfizetői tartalom

A brutális GDP-növekedés miatt a tervezettnél is kisebb lett a költségvetés hiánya

Portfolio
A GDP arányában 6,8% volt a költségvetés hiánya 2021-ben, ami lényegesen jobb, mint a 7,5%-ra módosított hiánycél. Közben az államadósság 76,8%-ra csökkent, ami szintén sokkal jobb, mint a tavaly év végi pénzügyminisztériumi előrejelzésben szereplő 79,9%-os érték. Mindkét mutató a sokkal magasabb GDP-növekedéssel függ össze. Ami talán még ennél is érdekesebb: a tavalyi negyedéves adatok esetében találunk furcsa felülvizsgálatokat.

Az előzetes adatok szerint 3736 milliárd forint, a GDP 6,8%-a volt a kormányzati szektor 2021. évi hiánya. Az egyenleg az előző évhez képest 25 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,0 százalékponttal lett kedvezőbb - közölte a kormányzati szektor adatait a KSH péntek reggel. A friss adat nem meglepő, ugyanis furcsa módon Windisch László, a KSH elnökhelyettese már napokkal ezelőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés