Előfizetői tartalom

Friss tanulmány érkezett: extra védelmet nyújt az oltás a koronavíruson átesetteknek is

MTI
A Lancet című folyóiratban közzétett kutatás megerősíti, hogy az oltások plusz védelmet nyújtanak a koronavírus-fertőzésen átesetteknek, különösen a Covid-19 súlyos szövődményei ellen. Az oltások rendkívül hatásosnak bizonyultak azok számára, akik még soha nem fertőződtek meg, de a korábban már a fertőzésen átesetteknél a tünetek és a súlyos kimenetel megelőzésében a közelmúltig kevésbé volt egyértelmű az eredményességük - emlékeztetett rá a The Guardian cikke.

A Lancet Infectious Diseases című folyóiratban közzétett két különálló kutatás megerősíti, hogy a koronavírus elleni vakcinák további védelmet nyújtanak a Sars-CoV-2 vírussal már fertőzött emberek számára - különösen a súlyos megbetegedésekkel szemben. Az első, Brazíliában végzett kutatás szerint négy vakcina - a CoronaVac, az Oxford/AstraZeneca, a Janssen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés