Előfizetői tartalom

Elkezdődött a 2022-es választás: milyen adatokra figyeljünk?

Portfolio
Ma reggel 6 órakor kinyitottak a szavazóhelyiségek, megkezdődött a 2022-es országgyűlési választás. Korábban már összefoglaltuk az április 3-i szavazással kapcsolatos legfontosabb technikai jellegű információkat, a magyar választási rendszer működését, illetve a közvélemény-kutatók meglátásait. A 2022-es választáson az egyéni képviselői körzetek jelöltjei mellett hat pártlistára adhatják le szavazataikat a magyar állampolgárok. A határon túli magyar választók csak pártlistára, a nemzetiségi szavazók csak egyéni jelöltekre és nemzetiségi listára szavazhatnak. Bár egyes közvélemény-kutatók szerint már eldőlt a meccs, mások szerint hatalmas a bizonytalanság, óriási meglepetések is jöhetnek a mai nap folyamán. Mutatjuk, mire érdemes figyelni napközben, mikor jönnek a részvételi adatok, illetve mikor hitelesítik az eredményeket.

Hogyan zajlik a 2022-es magyar választás? Az országgyűlési képviselők választása egyfordulós, a választópolgárok két szavazattal rendelkeznek: Egyéni képviselő körzet képviselőjére. (Egyéni képviselői körzetből 106 van az országban, így 106 képviselői hely sorsa dől el.) Országos pártlistára. (Az országos listán 93 országgyűlési mandátum sorsa dől el.)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés