Előfizetői tartalom

Megvan, mi lesz az új magyar kormány legnagyobb feladata

Portfolio
A várakozásoknál jobb helyzetben volt a költségvetés 2021-ben a bevételek gyors növekedésének köszönhetően - állapítják meg az OTP Bank elemzői friss anyagukban a kormányzati szektor adatok pénteki megjelenését követően. A magas energiaárak, az emelkedő kamatok és a lassuló gazdasági növekedés azonban új helyzetet teremtenek a magyar költségvetésben, amely alapján a közgazdászok az idei második félévben költségvetési kiigazítást vetítenek előre, az igazi feketeleves viszont 2023-ban jöhet el. Ez alapján tehát már most azonosítható, hogy a vasárnapi parlamenti választásokat követően felálló új kormánynak már szinte azonnal komoly kihívásokkal kell szembenéznie.

Kövesd tematikus választási aloldalunkon a 2022-es parlamenti választás eredményeit, folyamatosan frissülő cikkeinken és ábráinkon keresztül, valamint interaktív térképeink segítségével. Még több adat és térkép ide kattintva! A Portfolio is beszámolt arról pénteken, hogy a tervezett 7,5%-os GDP-arányos költségvetési hiánycéllal szemben 6,8% lett az eredményszemléletű...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái