Előfizetői tartalom

Érvénytelen lett a népszavazás

Portfolio
Hiába jelent meg a szavazókörökben a parlamenti választásokon a jogosultak mintegy 70%-a, az ezzel egy időben megtartott referendumon (az úgynevezett gyermekvédelmi népszavazáson) a választópolgároknak csupán mintegy 44 százaléka adott le érvényes szavazatot. Így mivel a az érvényességhez 50 százalék feletti szavazat kell, a referendum érvénytelen lett.

Az érvényesen leadott szavazatok 95%-a a kormány által propagált "NEM" válaszra érkezett, ez alapján eredményes lehetne a népszavazás, hiszen az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott. Ám a leadott voksok 30%-a érvénytelen volt, így az érvényes voksok száma nem érte el az 50%-os küszöböt, vagyis a népszavazás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés