Előfizetői tartalom

Választás 2022: tarolt a Fidesz, újra kétharmados kormányzás jön

Portfolio
A vasárnapi parlamenti választáson óriási, minden előzetes várakozást meghaladó győzelmet arattak a kormánypártok. A listán bőven 50% feletti szavazatot kapott a Fidesz-KDNP, az egyesült ellenzéket csak a szavazók harmada támogatta. Az egyéni körzetben a Fidesz óriásit tarolt vidéken, és Budapesten is a vártnál jobban szerepelt - főleg a szavazatarányokat tekintve. Ezzel gyakorlatilag biztosra vehető: a kormánypártoknak kétharmados többsége lesz a következő parlamentben, ahová a Mi Hazánk is bejutott. Az úgynevezett gyermekvédelmi népszavazás érvénytelen lett.

2022. április 04. 18:20 Megosztás Minden eredmény egy helyen A Portfolio választási oldalán visszanézhetőek a részletes és közel végleges eredmények. IDE KATTINTVA. 2022. április 04. 18:18 ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés