Előfizetői tartalom

Beszakadt Magyarország orosz gázimportja az ötszörös piaci ár mellett

Portfolio
Az orosz elnök kijelentésével ellentétben Magyarország gyakorlatilag a tőzsdei piaci áron kapja a gázt az új orosz szerződés keretében, ami ősz óta öt-hatszorosa a rezsicsökkentéssel védett itthoni lakossági árnak, és emellett ősz óta beszakadt az orosz gázimport, a gáztárolók pedig többéves mélypontra estek az intenzív kitárolás miatt – rajzolódik ki a Népszava cikkéből.

A lap a friss külkerstatisztikák alapján újra kimutatta, hogy a magyar állami gázbeszerzés szinte teljes egészében a két hónappal ezelőtti tőzsdei piaci árakhoz igazodik, igaz közben tavaly májustól decemberig volt egy szétnyílás az aktuális tőzsdei gázárak és a ténylegesen kifizetett magyar gázimport költsége között. A Portfolio információi szerint a két hónapos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés