Előfizetői tartalom

Orbán Viktor bejelentette: tovább maradhatnak az árstop-intézkedések

Portfolio
Kétharmados parlamenti többséget szerzett a Fidesz-KDNP a 2022-es választáson, és szokás szerint ezt követően nemzetközi sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő beszámolt arról, hogy szerdán hosszasan beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és javasolta neki, hogy azonnal hirdessen ki tűzszünetet. Egyúttal meghívta az orosz elnököt, az ukrán államfőt, a francia elnököt és a német kancellárt Budapestre a béketárgyalások érdekében. Kiderült: Magyarországnak nem akadály rubelben fizetni az orosz gázért, ahogy azt Oroszország kérte. Jelezte azt is konkrétumok említése nélkül, hogy a családtámogatási rendszer bővítését tervezi az új kormány. Azt is leszögezte, hogy a jelenleg alkalmazott árstop-intézkedéseket tovább akarja fenntartani a kormány, a tárgyalásokat erről el fogják kezdeni minden érintett szereplővel. Lázár János visszatérhet a kormányba. És a kormányfő nem zárta ki a különadók emelését, vagy újabb alkalmazását.

2022. április 06. 18:21 Orbán Viktor fontos üzeneteket küldött - A miniszterelnöki sajtótájékoztató 15 legfontosabb pontja Összefoglaltuk a sajtótájékoztató legfontosabb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái