Előfizetői tartalom

Orbán Viktor bejelentette: tovább maradhatnak az árstop-intézkedések

Portfolio
Kétharmados parlamenti többséget szerzett a Fidesz-KDNP a 2022-es választáson, és szokás szerint ezt követően nemzetközi sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő beszámolt arról, hogy szerdán hosszasan beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és javasolta neki, hogy azonnal hirdessen ki tűzszünetet. Egyúttal meghívta az orosz elnököt, az ukrán államfőt, a francia elnököt és a német kancellárt Budapestre a béketárgyalások érdekében. Kiderült: Magyarországnak nem akadály rubelben fizetni az orosz gázért, ahogy azt Oroszország kérte. Jelezte azt is konkrétumok említése nélkül, hogy a családtámogatási rendszer bővítését tervezi az új kormány. Azt is leszögezte, hogy a jelenleg alkalmazott árstop-intézkedéseket tovább akarja fenntartani a kormány, a tárgyalásokat erről el fogják kezdeni minden érintett szereplővel. Lázár János visszatérhet a kormányba. És a kormányfő nem zárta ki a különadók emelését, vagy újabb alkalmazását.

2022. április 06. 18:21 Megosztás Orbán Viktor fontos üzeneteket küldött - A miniszterelnöki sajtótájékoztató 15 legfontosabb pontja Összefoglaltuk a sajtótájékoztató legfontosabb mondandóit. Tovább a cikkhez ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés