FONTOS Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten
 
Előfizetői tartalom

Friss magyar tanulmány érkezett: az omikron variáns valóban nem annyira súlyos

Portfolio
Néhány nappal ezelőtt jelent meg a nemzetközi tudományos Medrxiv portálon a lektorálás előtt álló magyar tanulmány a HUNV-VE 2 nevű vizsgálat eredményeiről, melynek szerzői között szerepel Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter, Müller Cecília országos tisztifőorvos, valamint többek között Szlávik János főorvos is. Az országos vizsgálat az alapimmunizálás, az első és második emlékeztető oltás hatékonyságát mérte fel a koronavírushoz köthető halálozás megelőzésében, és összehasonlításra is lehetőséget adtak az eredmények a delta és az omikron hullám között.

Dobson Szabolcs szakgyógyszerész a Magyar Orvosi Kamara oldalán írta meg a tanulmány főbb üzeneteit mennyire hatásosak a Covid-19 elleni emlékeztető oltások? címmel. A lektorálás előtt álló szakcikkek Medrxiv gyűjtőportálján március 30-án jelent meg a HUN-VE 2 nevű vizsgálat eredményeiről. Hasonló vizsgálat eredményei jelentek meg tavaly novemberben, azt HUN-VE 1-nek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés