Előfizetői tartalom

Komoly költségvetési kiigazítást kell végrehajtania a kormánynak, ezért alig vánszorog majd a magyar gazdaság

Portfolio
Jelentős, a GDP egy-másfél százalékát kitevő költségvetési kiigazításra lesz szüksége a magyar kormánynak idén, majd a 2023-as büdzsében tovább kell lefaragni a hiányt – emelték ki a Raiffeisen Bank elemzői csütörtöki sajtóbeszélgetésükön. Az intézkedéseknek szerintük lesz még egy további negatív következménye: romlik majd a gazdaság növekedési képessége, így jövőre már csak 2 százalékos bővülést jósolnak.

Magyarország kitettsége nagyon jelentős Oroszország és Ukrajna felé, az exportunk érezhető részét teszi ki a két országba irányuló kivitel, nem is beszélve az importról – mondta csütörtökön Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője a bank sajtóbeszélgetésén. Hozzátette, hogy a nyersanyagárak globális emelkedése rontja a magyar gazdaság cserearányait, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés