Előfizetői tartalom

Óriási erők indítják el az áremelkedési hullámokat a tejágazatban

Portfolio
A kormány döntése alapján az ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8%-os zsírtartalmú tej május 1-ig ársapkát élvez, azonban piaci információnk szerint fokozódó árnyomásra készül az üzemanyag és az ukrán válság miatt a várakozásoknál is jobban dráguló gabona miatt a tejágazat, amely más szektorokhoz képest árgus szemekkel figyeli az ország energia- és a földgázellátás biztonságát az Oroszország elleni szankciók és a geopolitikai válságnak az energiaellátásra gyakorolt hatásainak fényében.

Számos körülmény miatt vannak nyomás alatt a tejfeldolgozók - osztotta meg a Portfolio-val  Szautner Péter, a Tej Terméktanács társelnöke és a FrieslandCampina Hungária Zrt. vezérigazgatója, aki felsorolta az alapanyagok (nyerstej és más), a csomagolóanyagok, a gáz és elektromos energia árának drasztikus emelkedését, valamint az élelmiszeriparban is tapasztalható munkaerőhiányt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés