Előfizetői tartalom

Megindult a lázas kutatás az új szénforrásokért, durva verseny kezd kialakulni

Portfolio
Elemzők és vállalati tisztviselők szerint az európai és ázsiai szénimportőrök várhatóan csatlakoznak az alternatív forrásokért folytatott küzdelemhez, mivel az Európai Unió az orosz szén importjának betiltása küszöbén áll. Mivel azonban a legnagyobb exportőrök, Ausztrália és Indonézia már elérte a termelési korlátokat, Dél-Afrikában pedig logisztika problémák vannak, így egyes importőröknek nehézséget okozhat az ellátási szintek fenntartása. A várható roham valószínűleg magasan tartja a szén világpiaci árát - írja a Reuters.

Két uniós forrás szerint az uniós tilalom augusztus közepétől lép hatályba, egy hónappal később, mint eredetileg tervezték, miután Németország nyomására késleltették az intézkedést. A dél-afrikai székhelyű Exxaro Resources a Reutersnek elmondta, hogy már számos megkeresést kapott olyan európai országoktól, amelyek szállítási szerződéseket szeretnének kötni. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés