FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Már járnak az iskolákba a menekült gyerekek Magyarországon, de még sok akadályt kell elhárítani

Bár rengeteg menekült jött Magyarországra az orosz-ukrán háború kitörése óta, többségük tovább megy más országokba, egyelőre csak párezren maradtak. Az eddigi információk szerint 268 óvodás és 1050 az általános iskolába járók száma. A helyzetet nehezíti, hogy nem pár oktatási intézményben csoportosulnak az ukrán gyerekek, hanem közel 600-ban. Hivatalosan két oktatási intézmény van Magyarországon, ahol már a háború kirobbanása előtt is ukránul is tanítottak egyes tantárgyakat.

A magyarországi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat saját honlapján magyarul, angolul, ukránul és oroszul is közzétette a menekültek számára, hogy idehaza milyen feltételek mellett kérhetnek menedékes státuszt, vagy éppen hol találhatnak szállást és milyen segítséget kaphatnak a magyar államtól. A tájékoztatóban röviden megemlítik azt is, hogy a gyermekek oktatásra jogosultak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés