Előfizetői tartalom

Elszabaduló árak, fékező gazdaság - mit fog lépni az EKB?

Portfolio
Ezen a héten tartja újabb kamatdöntő ülését az Európai Központi Bank. A jegybank legutóbbi ülésén már felgyorsította az eszközvásárlási program kivezetését, e heti ülése után nem is számítunk komoly bejelentésre. Christine Lagarde jegybankelnök sajtótájékoztatója mindenesetre bőven tartogat izgalmakat, egy-egy erős utalás komoly piacmozgató hatással bírhat (az elnök egyébként koronavírusos, így a sajtótájékoztató vélhetően nem a szokásos eljárás szerint zajlik majd). Ezen kívül lesz még amerikai inflációs adat, de őszintén szólva nem ez lesz az év legizgalmasabb hete.

Hétfőn idehaza nem is várunk fontos adatközlést, külföldön viszont jönnek fontos adatok: Kínából a márciusi inflációs adatot ismerjük meg, az Egyesült Királyság pedig a februári GDP-t közli (a briteknél havonta közzéteszik a gazdasági teljesítmény legfontosabb mutatóját). 2022. április 11. - április 17. makronaptár Magyar makrogazdaság április 12....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés