Előfizetői tartalom

Megerősítette Szijjártó Péter: euróban fizetünk a gázért az oroszoknak

Portfolio
„Mi euróban fizetünk, az euró konvertálását a Gazprombank végzi, és ez az összeg kerül kifizetésre a Gazpromexportnak” – jelentette ki az uniós külügyminiszterek mai luxemburgi tanácskozása utáni élő Facebook-videóban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, ezzel megerősítve a Portfolio szombati helyzetértelmezését.

Gyakorlatilag tehát az történik, amit minden más nyugati gázvásárló is csinál a küszöbön álló szerződésmódosítás nyomán és amire a Portfolio elsőként mutatott rá, miszerint az orosz elnöki rendeletnek megfelelően a nyugati gázvásárlóknak nyitniuk kell a közbeiktatott Gazprombanknál egy deviza fogadására alkalmas számlát, emellett pedig egy rubelszámlát és az Oroszországba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés