Előfizetői tartalom

Súlyos helyzetről beszélnek, vágtatnak az árak az éttermekben

Az energiaárak drámai elszállása, a nagyot ugró bérigények és az emelkedő alapanyagárak megdobták az éttermi árakat. Már a tavaly év végi költségemelkedéseik miatt az idei első negyedévben 10-15 százalékkal emelték áraikat az éttermek, és nem lenne meglepetés a további 15 százalékos áremelkedés. Most nyitnak a teraszok és húsvéttól várhatóan beindul a balatoni szezon is, ez munkaerőfronton okozhat majd kihívást a vendéglátók tulajdonosainak.

Az eddigi áremelkedés után kénytelenek lesznek az éttermek tovább drágítani a szolgáltatásaikat - mondta el Gendur András, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének gasztronómiai társelnöke a Portfolio érdeklődésére. „15 százalékos áremelkedésnél járunk. Ez egyelőre kiigazítása a tavalyi év költségeinek. Most szembesülnek azonban a tulajdonosok a megugró...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés