Előfizetői tartalom

Veszélyben a fűtési szezon, mert nem vállalják a pénzügyi bukást a horvát gázkereskedők

Portfolio
|
MTI
Hiába írná elő az Európai Bizottság, hogy őszre 80%-ra fel kell tölteni az európai gáztárolókat, így az egyetlen horvátországi föld alatti tárolót is, ha a betárolást megrendelő horvát gázkereskedők félnek, hogy minden egyes köbméternyi betárolt gázon buknak, így ugyanis az egész oda vezethet, hogy veszélybe kerül a következő fűtési szezon – derül ki a horvát Jutarnji List napilap keddi cikkéből. Amint múlt héten rámutattunk: Magyarországon is óriási pénzügyi teherrel járna, ha a 80%-os rátára fel kellene tölteni a jelentős tárolói kapacitásokat a mostani nagyon magas gázárak mellett, ezért a magyar kormány rugalmasan módosítaná a szabályokat.

Horvátország egyetlen gáztárolójának töltöttsége nem fogja elérni a nyolcvan százalékot novemberre, mert a gázkereskedők szerint ez óriási veszteséggel járna számukra, amit nem tudnak vállalni – írja a horvát lap. A Bizottság minapi terve szerint az orosz ellátási és egyéb kockázatok kivédése érdekében kellene 80%-ra feltölteni idén a tárolókat, jövőre pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés