Előfizetői tartalom

Folytatódik a sztrájk? - Továbbra sem tágítanak a pedagógusok

Portfolio
Szeptemberre, a tanévkezdésre minden oktatásban dolgozónak tudnia kell, hogy mi vár rá a következő években, a pedagógus szakszervezetek pedig ez alapján fognak dönteni a sztrájk folytatásáról - mondta az ATV Start műsorában Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke, aki hangsúlyozta, hogy a pedagógusoknak már nem létezik sem az anyagi, sem a társadalmi megbecsülése. 

Már senki nem akar tanárnak menni, aki pedig az oktatásban van, az is menekülni próbál - tette hozzá Szabó Zsuzsa, ismertetve, hogy a pedagógusképzés alatt a diákok minimum 20-25 százaléka lemorzsolódik, az viszont pontosan mérhető, hogy mennyien maradnak a pályán. A gyakornokoknak két év elteltével egy minősítő vizsgán kell átesniük, a szervezet felmérései szerint pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés