Előfizetői tartalom

Micsoda?! Megszorítások jönnek Magyarországon?

Csiki Gergely
A kormány határozott jelzései, az elemzők feltételezései és az első negyedéves költségvetési hiányadatok alapján egyre erősebbek azok a várakozások, miszerint a gazdaságpolitikának hamarosan költségvetést stabilizáló intézkedéseket kell hoznia, mert kiigazítási kényszerbe került. Az elmúlt hónapok óriási kiköltekezése, valamint a költségvetést meghatározó külső körülmények látványos megváltozása miatt ez nem is lenne meglepő. A költségvetés kilátásait bemutató kétrészes cikksorozatunk második írásában bemutatjuk, hogy miért nem pánikol a kormány miközben százmilliárd forintos tételek repkednek, milyen egyenlegjavító lépések jöhetnek szóba, azokat miért nem lehet minden esetben megszorításoknak nevezni és miért nem ismétlődhet meg teljes egészében a 10 évvel ezelőtti múlt.

Előző cikkünkben azt jártuk körül részletesen, hogy milyen menetrend szerint várhatunk érdemi információkat a 2022-es és 2023-as költségvetésről. Ezúttal pedig arra vállalkozunk, hogy bemutassuk, valójában milyen feladattal néz szembe a kormány, milyen mozgástérrel rendelkezik és mindezekből milyen intézkedések sülhetnek ki, mire számíthatnak a gazdasági szereplők....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái