Előfizetői tartalom

Christine Lagarde: Majd akkor döntünk a kamatokról, ha itt lesz az ideje

Portfolio
Az Európai Központi Bank ma délután 13:45-kor tette közzé a kamatdöntés utáni közleményét, amely gyakorlatilag egy az egyben a korábbi üzenetet erősítette meg. Mivel a piac erősebb üzenetet várt, a tartalmilag üres közleményre az euró gyengülésbe kezdett. Christine Lagarde elnök szintén kifejezetten laza hangnemet ütött meg, beszédében sokat szerepeltek a reálgazdasági kockázatok, és arra is többször utalt, hogy az EKB egyelőre nem tervez a Fedhez hasonló szigorú szigorítási pályára állni. A kamatemelésről továbbra sem kaptunk konkrétumot, és a gyenge euró is csak annyiban került szóba, hogy Lagarde szerint "szorosan figyelemmel kísérik az árfolyam alakulását." Összegezve elmondható, hogy a jegybank nem ütötte meg a várt szigorú hangnemet.

2022. április 14. 16:21 Az EKB visszatért régi önmagához, esik az euró Elmaradt a szigorú üzenet az EKB mai ülésén, a jegybanki kommunikáció kifejezetten semmitmondónak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái