Előfizetői tartalom

Új egészségügyi mesterterv kell, három főbb beavatkozásra van szükség Kincses Gyula szerint

Portfolio
Az utolsó átfogó egészségügyi terv 11 éve készült, így az a kormányzati szlogen, hogy „folytatjuk”, nem elegendő, szükség van egy új mestertervre, amely „egyidejűleg foglalkozna a forrásteremtéssel, a humán erőforrással, a kompetenciák átrendezésével, és mindezt a magánegészségügyre is kiterjedően” – hangsúlyozta Kincses Gyula a Népszavának adott interjúban.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke megnevezte azt a három fő területet is, amely a leginkább kezelésre szorul: egyrészt a hálapénz megszűntetése még jobban a felszínre hozta a szakdolgozóhiányt, ami az ellátási teljesítményt rontja, másrészt az orvosbéremelés nem rendszerszintű beavatkozás részeként, például az intézményrendszer átalakításával párhuzamosan történt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés