Előfizetői tartalom

Így lett Európa rekordere a magyar áremelkedés

Portfolio
Az Európai Unióban Magyarországon és Lengyelországban volt a legmagasabb az infláció tavaly a KSH friss jelentése alapján. Az Eurostat és hazai adatok alapján készült elemzés szerint hazánkban a termékek és szolgáltatások széles köre drágult, a tartós fogyasztási cikkek áremelkedési üteme az 1990-es éveket idézi. Nagyot drágultak az új és a használt autók, a faanyagok, a lakásfelújító és -karbantartó cikkek is. Idén még magasabb lesz a pénzromlás, a legfrissebb előrejelzések szerint itthon eléri a 9%-ot is éves átlagban, ám lesznek olyan uniós országok, ahol ennél is gyorsabban nőnek az árak.

A harmonizált fogyasztóiár-index alakulását vizsgálva az Európai Unió tagállamaiban a 2020-as 0,7%-os növekedést követően 2021-ben átlagosan 2,9%-kal nőttek az árak az előző évhez viszonyítva az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) adatai alapján. Az unión belül hazánkban és Lengyelországban nőttek az árak a legnagyobb mértékben - írja a KSH inflációs...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái