Előfizetői tartalom

Az éves magyar GDP is kevés lenne Ukrajna újjáépítéséhez a háború után

Portfolio
Lassan két hónapja zajlik az orosz-ukrán háború és egyelőre nem is látszik a megoldás, ami majd elvezethet a békéhez. Az viszont már most látszik, hogy hatalmas összeg kell majd Ukrajna újjáépítésére, hiszen az ipari és közlekedési infrastruktúra komoly károkat szenvedett el, naponta látni képeket szinte teljesen lebombázott városokról. Az első becslések szerint százmilliárd dolláros nagyságrendűek a károk, vagyis Magyarország egyéves nemzeti összterméke is kevés lenne az újjáépítéshez.

Még tart a háború, de a károk már látszanak Folyamatosan érkeznek a képek Ukrajna lebombázott városairól, gyárairól, repülőtereiről, ez pedig az emberéletben mért veszteség mellett komoly gazdasági károkat is okoz az országnak. Egyelőre nem látszik a rombolás vége, hiszen ehhez le kellene zárni a háborút, de az első becslések már most megszülettek az újjáépítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés