Előfizetői tartalom

Kiderült: 350-400 ezer ember aggódhat, hogy mikor tudja megújítani a lejárt okmányait

Portfolio
A koronavírus-járvány során folyamatosan meghosszabbított veszélyhelyzet miatt mára odáig juthattunk, hogy mintegy 350 ezer személyi igazolvány és 280 ezer vezetői engedély cseréje maradt el, így kb. 630 ezer okmányt kellene cserélni június 1-ig, miközben Budapesten és Pest megyében akár két hónapot is várni kell az időpontra – hívja fel a figyelmet a tömeges problémára saját számításai alapján ma G7.

A döntően Budapesten és Pest megyében jelentkező probléma gyökere az, hogy a járványügyi intézkedések egyikeként a lejáró okmányok érvényességét folyamatosan meghosszabbították a járványügyi intézkedések végét követő 120 nappal, ami jelenleg június 1-jéig van érvényben. Fontos változás azonban az is, hogy a személyazonosító okmányok, így a személyi mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés