FONTOS Bemondta az ÁKK vezére, hogy melyik állampapírt kell most venni
 
Előfizetői tartalom

Már a Költségvetési Tanács is azt mondja, hogy az új kormánynak nagy feladata lesz

Portfolio
Csütörtökön kiadta véleményét a 2021-es költségvetés végrehajtásáról és az államadósság alakulásáról a Költségvetési Tanács, és arra a következtetésre jutott a Kovács Árpád vezette testület, hogy a 2021. évi költségvetési gazdálkodás összességében megfelelő hátteret biztosított a koronavírus-járvány teremtette rendkívüli helyzet kezelésére, a gazdaság növekedési pályára történő visszaállítására. Ez különösen fontos a KT szerint a mostani háborús környezetben, amikor értékelése szerint a magyar GDP és az infláció is változni fog az orosz-ukrán fejlemények és a szankciók hatására. Mindezek mellett azt is megjegyzi ugyanakkor, hogy a kormánynak a bevételeket és a kiadásokat az új helyzethez kell igazítania.

A KT értékelésében úgy fogalmaz, hogy "bár a háború pontosabb hatásait az értékelés készítésének időpontjában még nem ismerjük – a 2022. évi költségvetésben figyelembe vett makrogazdasági pálya egyes meghatározó elemei – a GDP és az infláció – az előre jelezetthez  képest eltérően fog alakulni". Ugyanakkor a gazdasági növekedés folytatódik. Következésképpen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés