Előfizetői tartalom

Mi vár Magyarországra az évtizedek óta nem látott kísérlet után?

Hornyák József
A rendszerváltás utáni legnagyobb és leghosszabb „akció” érhet véget napokon belül Magyarországon. Ennek következtében nagyot drágulhatnak a hatósági áras termékek. Lehetetlen pontosan megmondani, hogy az árstop végével meddig emelkedik az érintett termékek ára, de a Portfolio számításai szerint a csirkemell kilónkénti ára megközelítheti a 2000 forintot, egy liter UHT tejért pedig vélhetően több mint 320-330 forintot kell majd adni. A legtöbb hatósági áras terméknél a piaci ár májusban legalább 20-25%-kal magasabb lehet, mint most a rögzített. Persze a piaci ár csak akkor áll vissza, ha a kormányzat nem hosszabbítja meg az árstopot.

Az elmúlt három hónapban a piaci árnál olcsóbban vehettünk meg néhány terméket a boltokban. Februártól 7 termék árát a tavaly októberire kellett csökkenteniük a kiskereskedőknek, miután az infláció Magyarországon is elszállt. Az árbefagyasztás miatt ezeken a termékeken egyre nagyobb veszteséget szenvedtek el a cégek, amit persze más termékek árának emelésével kompenzálhattak....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái