Előfizetői tartalom

Jó hír az NNK-tól: véget ért az országos influenzajárvány

Portfolio
A múlt héten 9000 ember fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, 44%-kal kevesebb, mint az előző héten - írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken közzétett heti jelentésében, amely szerint jelentősen csökkent a gyermekek érintettsége is, de továbbra is leggyakrabban a 3-5 éves gyermekek körében diagnosztizálták a betegséget.

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban 2022. április 11-17. között a morbiditás 92,3%ooo-nek bizonyult, 100 000 lakos közül 92 fő kereste fel orvosát influenzás panaszok miatt. Az országosan regisztrált betegszám a járványos küszöb alá csökkent, így az országos influenzajárvány a 15. héten, azaz a múlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés