Előfizetői tartalom

Mégis mi kerül 1300 milliárdba a rezsicsökkentésen? S lehet, hogy ez még nem is a teteje?

Portfolio
A döntő része a rezsicsökkentés költségének a brutálisan megemelkedett gázárakból származik, azt ugyanakkor nehéz megbecsülni, hogy mennyivel emelné a cechet, ha az összes önkormányzatot és azok intézményeit is bevennék a hatósági áras körbe - ezt Weinhardt Attila, a Portfolio Makro rovatának elemzője mondta el a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon jelentkező podcastjének pénteki adásában.

A piaci gázár jelenleg 400-450 forint köbméterenként, a rezsicsökkentés miatt a lakosság viszont ezért körülbelül 82 forintot fizet. Ennek a két számnak a különbsége adja ki az 1300 milliárd forintba kerülő rezsicsökkentés költségeinek oroszlánrészét - egyebek mellett erről beszélt a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének pénteki adásában Weinhardt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés