Előfizetői tartalom

Olaszország szinte minden járványügyi korlátozást eltöröl május 1-jétől

MTI
A tizenkét év feletti olaszok kilencven százaléka legalább két oltásban részesült, s ez lehetővé teszi, hogy május elsejétől Olaszországban is eltöröljék a járványkorlátozásokat, amelyek között talán csak a beltéri maszkhasználat maradhat meg – közölte a római egészségügyi minisztérium szombaton nyilvánosságra hozott adataira hivatkozva a Corriere della Sera című napilap vasárnap.

Az olasz kormány 2020 decemberében döntött arról, hogy 90 százalékos átoltottsági arányt kell elérni az országban a járványügyi korlátozások jelentős enyhítéséhez. A 90 százalékos átoltottság több mint 48,5 millió személy beoltását jelenti. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint a harmadik, emlékeztető oltást már több mint 84 százalék vette fel. Lassabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés