Előfizetői tartalom

Jön az EU orosz olaj elleni szankciós csomagja, ami állítólag nagyon okos lesz

Portfolio
Jelenleg dolgozunk az Európai Unió hatodik oroszellenes szankciós csomagján, és ennek keretében az olajembargó valamilyen formáját is fontolgatjuk úgy, hogy ez a lehető legnagyobb fájdalmat okozza az oroszoknak, miközben „a lehető legkisebb járulékos kárt okozzuk magunknak”, azaz „okos” szankciókban gondolkodunk – jelezte a The Times-nak Valdis Dombrovskis.

Az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke konkrét részleteket még nem árult el, de a múlt héten már kiszivárgott irányokkal összhangban lévő utalásokat tett, amelyek a magyar szempontokat is figyelembe vehetik. A Reuters által szemlézett cikk szerint a szankciók egyrészt az orosz olaj fokozatos kivezetését irányoznák elő (tehát a múlt heti értesülésekkel és a szénre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés