Előfizetői tartalom

Nem tűnt el a koronavírus Magyarországról: ezek most a legfertőzöttebb megyék

Portfolio
Az elmúlt egy hétben már nem végeztek koronavírus-tesztelést a mentősök, ennek ellenére 9%-kal több új fertőzöttet találtak Magyarországon, mint az előző hét napban. A növekedés ellenére elmondható, hogy a járványgörbe alacsony szinten stagnál, hatodik járványhullámról nem beszélhetünk. A legtöbb új fertőzöttet népességarányosan Baranyában, Budapesten és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében találták az elmúlt hét napban, a növekedés viszont Zala, Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben volt a legnagyobb, előbbiben például megduplázódott a fertőzésszám.

A ma reggel közzétett adatok szerint az elmúlt 24 órában 1399 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 895 677 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A mai esetszám 41%-kal magasabb az egy héttel korábbi, a húsvéti hosszú hétvége átlagát mutató adatnál, de ez nem mérvadó. A heti mozgóátlag csak 9%-os emelkedést mutat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés