Előfizetői tartalom

Már az ajtón kopogtatnak a problémák: veszélyben a magyarok modern gyógyszerekhez való hozzájutása

Portfolio
Magyarország az egyre borúsabb figyelmeztető jelzések ellenére még nem tette rugalmassá és krízisállóvá a gyógyszerfinanszírozást - hívja fel a figyelmet az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM), amely szerint erre különösen nagy szükség lenne, mivel a piaci és reálgazdasági kötöttségek nem megkerülhetők, így a forint folyamatos árfolyamgyengülése, a koronavírus-járvány, illetve az orosz-ukrán háború okozta helyzet már rövid távon is veszélyeztetheti a magyar betegek biztonságos hozzáférését. Romlik a magyarok új terápiákhoz való hozzáférése, ráadásul veszélyben vannak a klinikai vizsgálatok is. Az egyesület úgy látja, hogy azonnali érdemi intézkedésekre van szükség a gyógyszerpolitikában, ezért három fő pontban foglalta össze az új kormány számára a szektort érintő legégetőbb lépéseket.

Oliver Rozboril, az AIPM elnöke rámutatott, hogy a nemzetközi adottságok, a globális gazdasági környezet és az Ukrajnában dúló háború gyökeresen megváltoztatták a világunkat. A drasztikusan megváltozott körülmények nem folytathatók tovább, mert a jelenlegi kondíciók - magas infláció, gyenge forint és a nemzetközi biztonságpolitikai körülmények - alapjaiban és egymást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés