Előfizetői tartalom

Jakab Ferenc: nagyon rossz irány, hogy kevesebbet tesztelünk koronavírusra

MTI
A gyengébb megbetegítő képességgel rendelkező omikron variánssal szerencséje volt a világnak, de fennáll a veszélye, hogy egy új, ennél súlyosabb tüneteket okozó koronavírus-mutáció jön létre a kevésbé átoltott ázsiai vagy afrikai területeken. A Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője az Info Rádiónak elmondta, hogy a tesztelési intenzitás alábbhagyása rossz tendencia.

Jakab Ferenc virológus arra hívta fel a figyelmet, hogy momentán nem tudhatók a tényleges esetszámok és az, hogy a járvány milyen ütemben terjed: csökkenő vagy épp felfutó tendenciát mutat-e. A szekvenálások hiánya miatt pedig az sem igazán ismert, merrefelé variálódik a vírus, ami a mostaninál sokkal nagyobb problémát is jelenthet még a jövőben. A szakember úgy véli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés