Előfizetői tartalom

45 millió forintot fizetett valaki egy Nike cipőért, amit fel sem tud venni

Portfolio
A sneakerek gyűjtői darabok, így nem ritka, hogy egyes darabok csillagászati áron kelnek el. A Yeezy-k limitált szériái rendszeresen öt számjegyű összegért (dollárban) mennek el, a történelmi értékkel bíró cipők pedig - például azok, amelyeket Michael Jordan ikonikus meccseken viselt - néha egymillió dollár fölötti értéket is elérnek az árveréseken. Nemrégiben azonban történt egy vásárlás, ami mind az összeget, mind pedig a sneakert tekintve kifejezetten szokatlan volt: valaki 130 ezer dollárt (46,6 millió forint) fizetett egy pár virtuális Nike surranóért.

A szóban forgó sneaker természetesen egy NFT, a Nike Dunk Genesis Cryptokicks kollekció része, amely 20 000 NFT-t tartalmaz, és amelyet a Nike és az RTFKT - a Nike által tavaly decemberben megvásárolt virtuális sneaker tervező - indított. Maga az NFT a híres művész, Takashi Murakami által tervezett színváltozattal rendelkezik és a kollekcióban lévő 20 000 virtuális sneaker...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés