Előfizetői tartalom

Megalakult az új Országgyűlés 9 frakcióval és 15 bizottsággal

MTI
|
Portfolio
Hétfőn megalakult Magyarország új Országgyűlése, az alakuló ülésen Áder János köztársasági elnök bejelentette: azt javasolja, hogy az Országgyűlés Orbán Viktort válassza meg Magyarország miniszterelnökének. Kövér Lászlót választották az Országgyűlés elnökévé. 2 kormánypárti és 7 ellenzéki pártfrakció, valamint 15 bizottság működik a ciklus során a parlamentben, utóbbiak közül tízet kormánypárti, ötöt ellenzéki elnök vezethet. Az NVI elnöke jelezte: a választópolgárok száma hét egyéni választókerületben haladja meg több mint 20 százalékkal az országos átlagot, ezért a választókerületi beosztás módosítására van szükség.

Áder János: minden képviselő benyújtotta a megbízólevelét Miután a jelenlevők elénekelték a Himnuszt, Áder János köszöntőjében kiemelte: az Országgyűlésről szóló törvény alapján a megválasztott képviselők, valamint a nemzetiségi szószólók a megbízólevelüket az Országgyűlés alakuló ülését megelőzően a köztársasági elnöknek nyújtják be. A megbízóleveleket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés