Előfizetői tartalom

Meglépték a finnek Paks 2 testvérprojektjénél: felmondták az építési szerződést a Roszatommal

MTI
A Fennovoima finn-orosz konzorciumban részt vevő finn tulajdonosok felmondták hétfőn az atomerőmű-építésről szóló szerződést a Roszatom orosz állami atomenergetikai céggel folyamatos arra hivatkozva, hogy az orosz cég folyamatos csúszásban van, a háború ezen csak rontott és a projekt leszállítására képtelen volt - jelentette hétfőn a Reuters hírügynökség.

A Hanhikivi atomerőművet az azonos nevű félszigeten építette volna meg a Roszatom a Fennovoima megrendelésére, amelyben a finn részvényesek - köztük az Outokompu, a Fortum és az SSAB - kétharmad részt birtokolnak, a Rosatom Energy International finnországi leányvállalata pedig, a RAOS Voima Oy 34 százalékot. Az atomerőmű terve bizonytalanná vált, amikor az Ukrajna elleni orosz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés