Előfizetői tartalom

Utolérte a háború a hazai élelmiszereket: speciális szabályok jönnek az alapanyagok helyettesítésénél

Portfolio
A hazai élelmiszerellátás zavartalan biztosítása érdekében megjelent az országos főállatorvos új határozata, amely  lehetővé teszi az élelmiszeripari szereplőknek, hogy az élelmiszerek jelölésén szereplő összetevőket helyettesítsék, és az így előállított terméket akár eredeti csomagolóanyagukban forgalomba hozhassák. Ez különösen a napraforgóolaj esetében jelenthet majd segítséget a gyártóknak - hangzott el egy, az Agrárminisztériumban tartott sajtótájékoztatón.

A rendkívüli intézkedést az indokolja, hogy az Ukrajnában kialakult fegyveres konfliktus Európa-szerte zavart okot az élelmiszerekkel és összetevőikkel való ellátásban, illetve a jelek szerint jelentős áremelkedést hoz bizonyos alapanyagoknál. Számos előállító a gyártás folyamatos fenntartása, a megszokott árukínálat biztosítása érdekében kénytelen más, hasonló összetevővel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés