Előfizetői tartalom

Egy friss elemzés szerint az omikron miatt megugrott a halálozások száma az oltottaknál

Portfolio
A koronavírus omicron változata, amely tavaly év vége óta söpört végig az Egyesült Államokon, a korábbi változatoknál súlyosabb áldozatokat szedett, többek között olyan emberek is belehaltak a járvány szövődményeibe, akik be voltak oltva, sőt, még emlékeztető oltást is kaptak - derül ki az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) adatainak Washington Post által készített elemzéséből.

A lap szerint a januárban és februárban a halálos áldozatok 42 százaléka oltott volt, míg szeptemberben, amikor még a deltaváltozat dominált, csak 23 százalék volt ez a szám. Az adatok a fertőzés időpontján alapulnak, és az olyan mintavételekre korlátozódnak, amelyekben ismert volt az oltási státusz - írja a lap. A halálesetek többnyire idősek és legyengült immunrendszerű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés