Előfizetői tartalom

Itt a Fed kamatdöntése: 22 éve nem csinált ilyet a jegybank!

Portfolio
A Fed ma este 8-kor tette közzé kamatdöntő üléséről szóló közleményét: a jegybank 50 bázisponttal emelte az irányadó kamatot, ekkora emelésre pedig 2000 óta nem volt példa. A Fed emellett bejelentette a mérleg szűkítését is, amelyet júniusban kezdenek - és ismertették annak ütemét is. A döntés még nem hozott meglepetést, Jerome Powell előretekintő iránymutatása viszont jelentős részvénypiaci emelkedést váltott ki: az elnök gyakorlatilag kizárta a 75 bázispontos emelés lehetőségét, és előrevetítette a 25 bázispontos emelési ütem visszatérését.

2022. május 04. 21:33 Megosztás Jerome Powell egyetlen mondattal szétverte a várakozásokat: szárnyalnak a piacok, esik a dollár Lezajlott a Fed ma esti kamatdöntő ülése utáni sajtótájékoztató, ahol Jerome Powell egy kérdésre válaszul azt mondta:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés