Előfizetői tartalom

Itt a figyelmeztetés: összeomolhat a teljes hazai vasúti teherszállítás

Portfolio
A kormánytól kér támogatást a vasúti árufuvarozásban dolgozók foglalkoztatásához a Vasutasok Szakszervezete. A Varga Mihály pénzügyminiszternek és Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek írt levelében a VSZ jelezte: mivel a szektorban a tervekkel ellentétben nem indult meg a fejlődés, az ágazatot a teljes összeomlás fenyegeti.

Veszélybe kerülhet, akár össze is omolhat a teljes hazai vasúti árufuvarozás, ugyanis nem váltak be az Európai Zöld Megállapodás célkitűzései és a Vasút Európai Éve kampányhoz fűzött remények sem – érvel a kormány illetékeseinek írt segítségkérő levelében a Vasutasok Szakszervezete. Kiemelik: a szektorban, egyebek között a Rail Cargo Hungariánál sem indult meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés