Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: 2023 végéig kapna haladékot Magyarország és Szlovákia az uniós olajembargó alól

Portfolio
Magyarország és Szlovákia 2023 végéig kapna haladékot arra, hogy a meglévő szerződései keretében továbbra is vásárolhasson orosz nyersolajat – jelezte egy névtelen európai bizottsági forrás a Reutersnek azután, hogy Ursula von der Leyen elnök az Európai Parlament előtt ma bejelentette a teljes uniós orosz olajembargós javaslatot. Arra a hírügynökség második forrása nem válaszolt egyértelműen, hogy a finomított orosz olajtermékek embargója alól is 2023 végéig kapna-e felmentést a két ország, vagy sem.

Amint megírtuk: a beszédben nem tett nyilvánosan említést a bizottsági elnök a két országnak szánt felmentésről, de rámutattunk, hogy ettől még a konkrét olajembargós javaslat szövegében igenis benne lehet ez. A jelek szerint éppen ez történik meg, összhangban az elmúlt napok sorozatos kiszivárogtatásával. Kapcsolódó cikkünk 2022. 05. 04. Kiszivárgott: tényleg felmentést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés