Előfizetői tartalom

Elárulták a közgazdászok, mennyire kell aggódnunk a kínai helyzet miatt

Portfolio
A kínai lezárások már eddig is károkat okoztak az ázsiai ország gazdaságának, de egy több hónapig elhúzódó, nagyvárosokra kiterjedő korlátozás nagyobb hatással járni, mint a 2020-as lezárások - árulták el a Portfolio-nak Kínával foglalkozó közgazdászok. A zéró Covid politika szerintük 2022 egészében érvényben marad, és minél tovább maradnak a lezárások, annál nagyobb az esélye, hogy a vállalatok kiszervezik tevékenységüket Kínából. A szakértők beszéltek a lezárások Európára gyakorolt hatásáról is.

A legnagyobb elemzőházak sorra módosítják lefelé a kínai GDP-növekedési előrejelzésüket a kínai koronavírus-lezárások miatt, de a legtöbb közgazdász még így is 4,5% és 5% közötti növekedést vár idén Kínában (ez ugyanakkor elmarad a kormányzat által kijelölt 5,5%-os növekedési céltól). Az előrejelzések lefelé módosítása a márciusi-áprilisi korlátozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés