Előfizetői tartalom

Jöhet a szabad európai nyaralás, döntést hozott az EP a védettségi igazolványokról

MTI
Annak biztosítására, hogy az uniós állampolgárok élhessenek az Európai Unión belüli szabad mozgáshoz való jogukkal, az Európai Parlament (EP) támogatja a koronavírus elleni védettséget igazoló uniós tanúsítványok június 30-án lejáró érvényességének egyéves meghosszabbítását, és tárgyalásokat kezd a tagállamokkal ennek részleteiről - közölte az EP csütörtökön.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elfogadott állásfoglalás szerint az uniós védettségi igazolványok érvényességének meghosszabbítása mellett olyan jogszabályi változásokról is szó van, amelyek lehetővé tennék a tagországok számára, hogy új típusú antigénteszteken alapuló vizsgálati tanúsítványokat állítsanak ki. A képviselők hangsúlyozták:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés