Előfizetői tartalom

Az Egyesült Államok tagadja, hogy segítené az orosz tábornokok levadászását az ukrán háborúban

Portfolio
Az amerikai védelmi minisztérium tagadja, hogy hírszerzési információkat szolgáltatott volna az orosz tábornokok tartózkodási helyéről a csatatéren, hogy az ukrán erők megölhessék őket - számol be a Guardian. Az ezzel kapcsolatos értesülést a New York Times írta meg, de szakértői körökben is nagyon erős ez a vélekedés. Mindenesetre a Pentagon cáfolata is inkább "mossuk kezeinket" típusú mentegetőzés, mintsem konkrét tagadás.

John Kirby, a Pentagon szóvivője szerint igaz, hogy az Egyesült Államok katonai hírszerzési információkkal látja el a kijevi erőket, "hogy segítsen az ukránoknak megvédeni az országukat", de Ukrajna maga dönt arról, hogy célba vesz-e egy orosz vezetőt vagy sem. Nem szolgáltatunk hírszerzési információkat a magas rangú katonai vezetők tartózkodási helyéről a harctéren...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés