Előfizetői tartalom

Infláció 2022: mutatjuk, mit kell tudni az évtizedek óta nem látott áremelkedésről

Portfolio
Egyre gyorsabban nőnek az árak az Európai Unió országaiban, az Amerikai Egyesült Államokban, illetve a világ más részein is, ami főként az energiaárak emelkedésével függ össze. De nemcsak az energia, hanem az élelmiszerárak, a szolgálatások és az iparcikkek ára is emelkedik. Ennek hatására évtizedek óta nem látott áremelkedést láthatunk az EU országaiban. Összefoglaltuk, mi az infláció jelentése, mit mutat a KSH inflációs jelentése, milyen mértékű jelenleg az infláció Magyarországon, mekkora infláció várható 2022-ben, illetve milyen eszközökkel védheti meg megtakarításait az inflációtól.

Mi az infláció jelentése? Az infláció fogalma az áruk és szolgáltatások árának folyamatos növekedését jelenti, amely a gazdaság minden területét érinti. Ha mondjuk a sarki pékségben dupla annyit kérnek a kakaós csigáért az még nem infláció, alapfeltétel, hogy a gazdaság teljes egészére hatással legyen a folyamat, illetve az árszínvonal emelkedése tartósan jelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés