Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: még egy év haladékot kapna Magyarország és Szlovákia az orosz olajembargó alól

Portfolio
Magyarország és Szlovákia 2024 végéig, tehát még egy évvel későbbig kapna felmentést az orosz olajembargó alól a legfrisssebb ajánlat szerint – tudta meg diplomáciai forrásokból a Reuters. Ez azt jelentené, hogy még több ideje lenne az átállásra a két országnak, mint amit eddig felajánlott volna az Európai Bizottság, de Orbán Viktor magyar kormányfő ma reggeli nyilatkozata alapján továbbra is nagy kérdés, hogy a tagállami nagykövetek Brüsszelben jelenleg is zajló ülésén meg tud-e születni az alku, esetleg az éjszakába, vagy a hétvégébe nyúlik, mint ahogy arra a Politico céloz, vagy netán nem is jön egyelőre össze. Utóbbi esetben jövő hétre rendkívüli külügyminiszteri találkozót hívna össze az EU külügyi főképviselője.

Az Európai Bizottság elnöke szerdán mutatta be az EU hatodik oroszellenes szankciós csomagját, amely azt vázolta, hogy a tagállamoknak 6 hónap múlva, tehát novemberben kellene felhagyni a nyersolaj és év végéig a finomított olajtermékek behozatalával és ez alól kapott volna 2023 végéig szóló felmentést Magyarország és Szlovákia. Az elmúlt napok jelzései alapján azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés