Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: szinte teljes felmentést kér Magyarország az orosz olajembargó alól, és ezért akadályozza a szankciós csomagot (2.)

Portfolio
A magyar kormány képviselője a vasárnapi ülésen is ellenezte az uniós olajembargó tervének megszületését, mert szinte teljes mentességet kér az embargós terv alól – jelezte egy névtelen forrás a Politicónak. A Portfolio megbízható információi szerint - összhangban az uniós intézmények vasárnap esti közös közleményével - a folyamatban lévő tárgyalásokon a fókusz inkább azon van, hogy Magyarország és Szlovákia részére milyen műszaki következményekkel jár az orosz olajembargó, ahhoz milyen finanszírozási lehetőségek állnak majd rendelkezésre és az orosz leválás mellett hogyan lehet folyamatosan garantálni az ellátásbiztonságot, a hazai üzemanyagellátás zavartalanságát.

A lap összefoglalója szerint leginkább a magyar kormány ellenállása miatt nem született még meg az alku a hatodik uniós szankciós csomag kapcsán, mert a legutolsó kompromisszumos brüsszeli javaslatot továbbra is elutasította. A pénteki ajánlattal összhangban a vasárnapi ajánlat is arról szólt, hogy 2024 végéig kapna Magyarország és Szlovákia felmentést az orosz olajembargó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés