Előfizetői tartalom

Elhalasztják az újabb egyeztetést Orbán Viktorral az uniós olajembargóról

Portfolio
Elmarad az a keddre tervezett konferenciahívás, melyen az Európai Bizottság a közép-európai országokkal tárgyalt volna a tervezett orosz olajembargóról – értesült a Bloomberg. Azt egyelőre nem tudni, miért halasztják el az egyeztetést és mikor kerülhet sor rá, elképzelhető, hogy nem közeledtek annyit az álláspontok, hogy érdemes legyen megint tárgyalni.

Hétfőn személyesen utazott Budapestre Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy elsimítsa a tervezett uniós olajembargóval kapcsolatos ellenállást. Az már a magyar miniszterelnökkel folytatott egyeztetés után kiderült, hogy volt kis előrelépés, de még mindig távol állnak az álláspontok egymástól. A tervek szerint kedden megint egyeztettek volna videohívás keretében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés