FONTOS Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el
 
Előfizetői tartalom

Kiderült: csődvédelmet kért a Tungsram

Portfolio
Csődvédelmet kért szerdán a Tungsram azért, hogy „a vállalat a csődvédelem nyújtotta ernyő alatt továbbra is fizetni tudja a bért és az adókat, valamint végrehajthassa a folyamatban lévő reorganizációját” – derült ki a cég Indexhez eljutott közleményéből. Erről a kényszerű lépésről szerdán a törvényi előírások szerint a dolgozókat, a szakszervezeteket, az üzemi tanácsokat és bankokat is tájékoztatta a cég.

Kiderült az is, hogy ezzel párhuzamosan a Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt. törvény biztosította jogával élve szerdán inkasszót nyújtott be a vállalat bankszámláira. Ez azt jelenti, hogy minden, a már a bankszámlákon lévő és beérkező pénzforrással az Eximbank rendelkezne.  A közlemény hangsúlyozza, hogy a közfelfogással ellentétben a csődvédelem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés